19 Ekim 2013 Cumartesi



Mesai için hazır mıyız?

Dokuz günlük bayram tatili rüzgar gibi geçti. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı tatillerinden evine dönenlerin kafasında Pazartesi mesaisi var. Acaba hazır mıyız? Çoğu kişinin kafasında uyanan cevap "Hayır!". İşyerinde halledilmeyi bekleyen yığınla iş, temizlenmesi gerek bir ev, okul hazırlıkları için yardım edilmesi gereken çocuklarınız mı var? Endişeye gerek yok. İlk varış noktamız ev. Yapılacak işler mi?

1.Önce evi havalandırarak ve ocağa bir çay koyarak başlama sizi en az yıpratacak başlangıç olabilir. Sonra? 2. Herkese görev paylaşımı: Lütfen herkes 10 dakika içinde bavulundaki kirlileri makinenin önüne yığsın. Bu da size yüzünü yıkayarak biraz olsun rahatlamanız için zaman kazandıracaktır.
Sonra hepsi doğru makineye.
Bu iki kısa uygulama bile işleri yoluna koyduğunuzu hissettirecektir.

Peki ya işyeri?
Ufak bir nemli bez, bir fincan kahve ve minik bir buket çiçeğin üstesinden gelemeyeceği şey yoktur. Temizlik, keyif ve güzellik. Evet karşılaştığınız tüm sıkıntıları yok etmeyecek bu küçük şeyler ama kendinizi daha rahat hissetmenizi ve ilk gün stresinden arınmanızı sağlayacaklar. Deneyin hiç bir şey kaybetmezsiniz, iyi bir başlangıç yapmanız dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder